Annagora Aquapark

Élményfürdő, csúszdapark, Magyarország második legnagyobb hullámfürdője, egy jeges ital, gyönyörű panoráma a Balatonra, s mindez a parttól 500 méterre – tökéletes nyári kikapcsolódás vár Balatonfüreden, az Annagora Aquaparkban!

Blaha Lujza Nyaralója

E ház volt a nemzet csalogányának legkedvesebb fészke. Fölötte pedig: Blaha Lujza nyaralója 1893-1916.

Jókai Emlékház

Az országban szinte egyedülálló írói ház tárgyi és szellemi miliője több mint száz esztendővel repít vissza minket az időben.

Kossuth Lajos-forrás

Füred központjában a Gyógy-téren a Kossuth Lajos-forrás, fölötte 12 oszlop által tartott tető díszlik; ez a kútház.

Szt. Mihály Romok

A Balatonfüred északnyugati részén, a Balatonszőlősre vezető út északi oldalán, a dombon lévő temetoben, a Siske forrástól nyugatra, igen szép természeti környezetben elhelyezkedő, kitunő balatoni kilátással bíró templom egy római kori villaépület helyén, valószínűleg a XII. században épült.

Tagore Sétány

A sétány közepét augusztusban három hétre a Borhetek sátrai/padjai foglalják el, az elején meg népművészeti kirakodóvásár várja az érdeklődőket, valamint tűznyelők, utcai zenészek, köztük egy perui banda, élő szobrok, artisták és mozgó árusok hada.

Városi Múzeum

A néhai fürdőigazgató villája négy nagyobb téma köré (közlekedés, gyógyfürdő, Anna-bál és a színház) csoportosítva mutatja be Balatonfüred reformkori történetét.

Vaszary Villa

A főként képzőművészeti alkotásokat bemutató épületegyüttesben a kiállításokat irodalmi, zenés és előadói estek kísérik, sőt, egy-egy alkalommal neves közéleti személyiségek, művészek vezetésével haladhatunk végig a villa csodálatosan felújított épületében.